Kanaaldijk OZ 1 - 8102 HL, Raalte
0572-346777

Particulier gebruik

Van den Berg Beton > Kelders > Particulier gebruik

Voor de particuliere gebruiker biedt de kelder in alle opzichten ruimte: in m2’s en in mogelijkheden. Ruimte om op Uw eigen manier in te vullen en te gebruiken. Bijvoorbeeld als provisiekelder, hobbyruimte, technische ruimte, kantoorruimte tot schoonheidssalon.

Traditioneel

De oorspronkelijke functie van kelders; opslag van levensmiddelen en goederen in een koele ruimte, is ook in de 21ste eeuw nog aan de orde. De kelder wordt door grond en grondwater koel gehouden. Eventuele temperatuurveranderingen zijn beperkt en geleidelijk. Met het plaatsen van stellingen nemen Uw m2’s aan opslag toe en kan Uw voorraad wijn, levensmiddelen en algemeen huishoudelijke spullen prima worden opgeslagen. Belangrijk hierbij is dat er voldoende aandacht wordt besteed aan ventilatie!

Techniek

Woningen worden meer en meer  voorzien van installaties ten behoeve van verwarmen en koelen met behulp van grondwater (warmtepompen, buffervaten). Een kelder is bij uitstek geschikt om deze systemen in te plaatsen. Centraal in/onder de woning, in overleg te voorzien van doorvoeren voor voeding en aan-en afvoerleidingen. Bijkomende voordelen zijn dat installaties mooi droog staan, goed toegankelijk zijn en het gaat niet ten koste gaan van Uw leefruimte.

Werk

Ook bij de ontwikkelingen op het gebied van werken aan huis blijkt voor kelders een dankbare rol weggelegd. Variërend van kantoorruimte tot schoonheidssalon – met de juiste aanpassingen is de kelder ook hier een goede keuze. Door de kelder te isoleren (binnenzijde of buitenzijde) kan een behaaglijke werkruimte gecreëerd worden. Afhankelijk van de plaatsingswijze  zijn er mogelijkheden voor daglichttoetreding  via ramen in de wanden en/of het kelderdek.

Hobby

Voor alle “binnenshuis”-hobbies kan een kelder de gewenste en geschikte ruimte bieden. Inmiddels hebben vele fotografen, muzikanten, radio-amateurs de charme’s van de extra ruimte ontdekt. Door de kelder aan te kleden met bijvoorbeeld geluiddempende materialen, ten behoeve van de akoestiek, onstaat een eigen studio. Zoals bij veel toepassingen geldt ook hier dat het van belang is aandacht te besteden aan de ventilatie.

Contactgegevens

Wilt u meer informatie over onze Kelders? Neem dan contact op via onderstaande buttons.

Op zoek naar meer informatie en persoonlijk contact?