Kanaaldijk OZ 1 - 8102 HL, Raalte
0572-346777

Veelgestelde Vragen

Van den Berg Beton > Kelders > Veelgestelde Vragen

Hier vindt u veelgestelde vragen over onze kelders. Mochten er nog vragen niet beantwoord zijn, schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Wat is de gemiddelde levertijd van een kelder?

De levertijd van een standaardkelder is ongeveer 4 werkweken. Voor een op maat gemaakte kelder staat een levertijd van ongeveer 6 weken. Voor de exacte levertijd kunt u contact met ons opnemen tussen 08.00 – 17.00 uur.

Waarom is een goede ventilatie zo belangrijk?

Vooral in de zomermaanden is de lucht in de kelder koeler dan de lucht die binnen komt. Hierdoor zal condensvorming gaan optreden. Om dit te voorkomen is een beproefde methode het creëren van een luchtstroom door de kelder (gebruik hiervoor nooit lucht uit de spouw of de kruipruimte maar altijd rechtstreeks van buiten).

Ons advies is een ventilatie “over de diagonaal” te realiseren en dan bij voorkeur van boven naar beneden. Mocht natuurlijke ventilatie onvoldoende zijn, dan kan het plaatsen van een “buisventilator” (in de ventilatiebuis) de oplossing bieden.

Kan een kelder naast een bestaande woning geplaatst worden?

In de meeste gevallen wel, dit is afhankelijk van een aantal aspecten.
Er moet onder andere gelet worden op de fundering van de bestaande woning. Aan de hand hiervan wordt bepaald hoe diep er gegraven moet worden. Tevens moet er voorkomen worden dat de grond  onder de fundering wegloopt.
Een andere optie is om de kelder op palen te funderen. Dit brengt minder problemen met zich mee.
Waarop gelet moet worden is dat de kelder goed gekoppeld wordt aan de bestaande fundering.

Kan ik in de wand boren?

Ja, maar wel met beleid. De kelderwand van een standaard kelder is 12 cm dik. Een plug van bv. 6 cm leidt plaatselijk tot een ernstige verzwakking. Boven de theoretisch hoogste waterstand zal er geen probleem ontstaan. Onder deze grens is het onverstandig om in de wanden te boren.

Kan ik een kelder sausen?

De kelder kan gesausd worden, maar wel met een vochtregulerende muurverf.

Is maatwerk mogelijk?

Ja dit kan, maximaal 18×5,5 m. Prijzen hiervoor op aanvraag.

Contactgegevens

Wilt u meer informatie over onze Kelders? Neem dan contact op via onderstaande buttons.

Op zoek naar meer informatie en persoonlijk contact?