Kelderbouw

 • Gecertificeerde kwaliteit
 • Reële prijs
 • Gehele traject in eigen huis
 • 0572 346 777

Kelderbouw

Kelderbouw wordt steeds populairder, steeds meer mensen kiezen ervoor om een kelder onder de woning te plaatsen. Door een kelder te plaatsen creëert u snel extra ruimte voor uw woning. Of u de extra ruimte nu gebruikt als kantoorruimte, speelkamer voor de kinderen, opslagruimte voor technische apparatuur of voorraad: u heeft er gegarandeerd profijt van!

Een kelder laten bouwen

Misschien komt het niet direct bij u op als u een huis bouwt of laat bouwen, maar dat is wel hét moment om een kelder onder uw woning te laten plaatsen. Van Den Berg Beton maakt en levert waterdichte betonnen prefab kelders die geschikt zijn om onder een woning, in de tuin of uitbouw te plaatsen. De prefab kelders kunnen ook boven de grond geplaatst worden, bijvoorbeeld als sanitaire unit of extra berging. Het is niet mogelijk om een kelder onder een bestaande woning te plaatsen.

Kelderbouw met een prefab kelder

Prefab betekent dat de benodigde materialen van tevoren in een fabriek worden geproduceerd, zodat het eindproduct kant-en-klaar bij de klant geleverd kan worden. Bij Van den Berg Beton leveren we prefab betonnen kelders, wat betekent dat we de kelders produceren in onze eigen fabriek, waarna we de kelder afleveren bij de klant.

Altijd op maat gemaakt

We maken de kelders altijd op maat op basis van uw wensen. We werken wel met standaardmaten, maar naast de standaardmaten bieden wij ook mogelijkheden tot maatwerk. Ons uitgangspunt is: zolang we de kelder maar kunnen vervoeren. Gelukkig kan dit in veel gevallen wel tot een afmeting van ongeveer 12 bij 5 meter.

Een kelder plaatsen: het proces

1. Tekenen van de kelder

Als een kelder onder uw nieuwe woning of uitbouw u een goed idee lijkt, geef dan uw wensen door. In de meeste gevallen loopt dit proces via de aannemer die het bouwproject verzorgt. Onze tekenaar gaat vervolgens aan de slag met de productietekening. Hij houdt hierbij rekening met de wensen van de opdrachtgever.

2. Productiemedewerkers aan de slag

Als de productietekening definitief is, gaan onze ervaren productiemedewerkers aan de slag in de fabriek. Ze storten de vloer, gevolgd door de wanden en eventueel het dek. Er wordt hierbij rekening gehouden met eventuele punten voor stroomvoorziening, ventilatieopeningen en trapgat.

3. De kelder afleveren

Als de prefab kelder klaar is, kan deze geleverd worden op de bouwlocatie. Wij kunnen het transport verzorgen en eventueel ervoor zorgen dat de kelder met een kraan in de bouwput geplaatst wordt. Het is belangrijk dat hiervoor de juiste voorbereidende maatregelen worden getroffen, zoals grondwerk, eventuele bronbemaling en heien. Dit verzorgt uw aannemer.

Verschil prefab kelder en traditionele kelderbouw

Het maken en plaatsen van een prefab kelder gaat vele malen sneller dan bij traditionele kelderbouw, waar de kelder in het werk wordt gestort. Daarnaast geven we bij prefab kelders altijd garantie op waterdichtheid.

Kosten voor prefab kelder

Wat de totale kosten zijn voor het bouwen van een kelder is lastig te zeggen, omdat dit geheel situatieafhankelijk is. Naast de kosten van de prefab kelder komen er bij kelderbouw namelijk ook overige kosten kijken, bijvoorbeeld voor bodemonderzoek, bronbemaling, grondwerk, transport en afwerking. Voor de prijzen van onze standaard kelders kunt u een prijslijst opvragen.

Mogelijkheden met een kelder

Een kelder onder de grond klinkt in eerste instantie misschien niet heel aantrekkelijk, maar door de vele mogelijkheden kleedt u de ruimte helemaal aan zoals u dat wilt. De kelder kunt u bijvoorbeeld gewoon stucen en sausen. U kunt de kelder voor vele doeleinden gebruiken, waaronder als opslagruimte, voorraadkelder, wijnkelder of voor uw technische installatie en dergelijken.

Meer informatie over prefab kelders

Wilt u meer weten over de prefab kelders van Van den Berg Beton? Neem gerust contact met ons op of vraag een prijslijst op!

Van den Berg Beton. Sinds 1933

Prijslijst prefab kelders aanvragen

  Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en de Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

  Uw browser is niet meer van deze tijd!

  Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

  ×