Veelgestelde vragen

  • Gecertificeerde kwaliteit
  • Reële prijs
  • Gehele traject in eigen huis
  • 0572 346 789

Van den Berg Beton Kelders. Vragen

Na jarenlange ervaring in deze branche hebben we een heel aantal vragen voorbij zien komen. Hier een overzicht met de veelgestelde vragen.

Wat is de gemiddelde levertijd van een kelder?

De levertijd van een standaard kelder is ongeveer 4 werkweken. Voor een op maat gemaakte kelder staat een levertijd van ongeveer 6 weken. Voor de exacte levertijd kunt u contact met ons opnemen.

Waarom is een goede ventilatie zo belangrijk?

Vooral in de zomermaanden is de lucht in de kelder koeler dan de lucht die binnenkomt. Hierdoor kan condensvorming gaan optreden. Om dit te voorkomen is een beproefde methode het creëren van een luchtstroom door de kelder. Gebruik hiervoor nooit lucht uit de spouw of de kruipruimte maar altijd rechtstreeks van buiten. Ons advies is een ventilatie “over de diagonaal” te realiseren en dan bij voorkeur van boven naar beneden. Mocht natuurlijke ventilatie onvoldoende zijn, dan kan het plaatsen van een buisventilator ( in de ventilatiebuis ) de oplossing bieden.

Kan ik in de wand boren?

Ja, maar wel met beleid. De kelderwand van een standaard kelder is 12 cm dik. Boven de theoretisch hoogste waterstand zal er geen probleem ontstaan. Onder deze grens is het onverstandig om in de wanden te boren.

Kan een kelder naast een bestaande woning geplaatst worden?

In de meeste gevallen wel, dit is afhankelijk van een aantal aspecten. Er moet onder andere gelet worden op de fundering van de bestaande woning. Aan de hand hiervan wordt bepaald hoe diep er gegraven moet worden. Tevens moet er voorkomen worden dat de grond onder de fundering wegloopt. Een andere optie is om de kelder op palen te funderen. Dit brengt minder problemen met zich mee. Waarop gelet moet worden is dat de kelder goed gekoppeld wordt aan de bestaande fundering.

Kan ik een kelder sausen?

De kelder kan gesausd worden, maar wel met een vochtregulerende muurverf.

Is maatwerk mogelijk?

Ja dit kan, mits vervoerbaar. Prijzen hiervoor op aanvraag.

 

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×